نشرات زنده
فارسی English عربي

ایرانگردی

مستند های خارجی جشنواره جهانی فیلم فجر ایران معرفی شد

در جشنواره بین المللی جهانی فیلم فجر ایران ،در بخش «مستند زیر ذره بین» ، ۸ مستند خارجی از کشورهایی چون استرالیا، جمهوری چک، بریتانیا، اوکراین، لهستان و... به نمایش در می‌آید.

به گزارش آی فیلم 2، اسامی مستندهای خارجی پذیرفته شده در بخش «مستند زیر ذره‌بین» سی‌وششمین جشنواره جهانی فجر ایران از سوی دبیرخانه این رویداد سینمایی اعلام شد.

 «داستان یک ازدواج» به کارگردانی «هلنا ترِشتیکووا» محصول ۲۰۱۷ «جمهوری چک» از فیلم‌های پذیرفته شده این بخش است که سوژه‌ای خانوادگی را دنبال می‌کند.

اتفاق‌های زیادی در زندگی مشترک ۳۵ساله یک زوج روی داده است؛ از فرازهای خاطره‌انگیز و تفاهم‌های لذت‌بخش تا فرود‌ها و سقوط‌های دراماتیک. این زوج در بخش اعظمی از زندگیشان درگیر مسایل زندگی روزمره از جمله بزرگ کردن بچه‌ها و اداره خانه یا کاروکاسبی خود بوده‌اند.

«ترِشتیکووا» که عضو آکادمی فیلم اروپا است و برای مدت زمان کوتاهی وزیر فرهنگ جمهوری چک هم بود، نویسنده و کارگردانی است که با فیلم‌های «زنان در آغاز این قرن» (۲۰۰۱)، «مارچِلا» (۲۰۰۷) و «مالوری» (۲۰۱۵) شناخته می‌شود.

 «آبی» به کارگردانی «کارینا هولدن» محصول ۲۰۱۷ «استرالیا» است که نگاهی موشکافانه به مساله محیط زیست و به ویژه آلودگی آب‌ها دارد.

این مستند به موضوع کاهش شدید سلامتی اقیانوس‌ها می‌پردازد. فیلم با اشاره به این موضوع دردناک که بیش از نیمی از زندگی دریایی از بین رفته است و صنعتی شدن دریا‌ها همین طور بیشتر و بیشتر می‌شود از چالش‌هایی می‌گوید که ما با آن‌ها روبه‌رو هستیم و البته فرصت‌هایی که برای ایجاد تغییرهای مثبت وجود دارد.

 «الدورادو» به کارگردانی «مارکوس ایمهوف» محصول ۲۰۱۸ «سوییس و آلمان» است به موضوع پناهندگان می‌پردازد.

«مارکوس ایمهوف» با الهام از برخورد خودش با کودک ایتالیایی پناهنده‌ای با نام جووانا در جریان جنگ جهانی دوم، چگونگی برخورد با پناهندگان و مهاجران را در این روزگار در دریای مدیترانه، لبنان، ایتالیا، آلمان و سوییس روایت می‌کند.

 «دریا از دوردست به ما می‌نگرد» به کارگردانی «مانوئل مونیوز ریواس» محصول ۲۰۱۷ «اسپانیا و هلند» است.

این مستند سراغ چند مرد رفته که به‌تنهایی در آلونک‌های رو به دریای خود زندگی می‌کنند؛ پناهگاه‌هایی کوچک و ساده که در میان تپه‌های شنی به‌سختی به چشم می‌آیند. آن‌ها از افسانه‌هایی که از وجود یک شهر باستانی و باشکوه می‌گوید که در دل شن‌های زیر پای آن‌ها مدفون شده است، بی‌خبرند.

 «دریای غم» اولین تجربه کارگردانی «وَنِسا رِدگریو» محصول ۲۰۱۷ «بریتانیا» و تعمقی پویا و بسیار شخصی در باب بحران پناهندگی این روز‌ها در سراسر جهان است. فیلمساز با استفاده از زاویه دید و کلام آدم‌های مختلف، گذشته و حال و مستند و درام را درهم می‌آمیزد تا از نگاه خودش به اهمیت حقوق بشر بپردازد.

 «شهاب‌ سنگ‌ها» به کارگردانی «گورجان کِلتِک» محصول ۲۰۱۷ «ترکیه و هلند» دیگر مستند حاضر در بخش «مستند زیر ذره‌بین» سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ایران است.

 «شهاب‌ سنگ‌ها» که فیلمسازیِ مستند و تفسیر سیاسی را درهم می‌آمیزد و زمینی‌ها را با کیهان پیوند می‌زند، فیلمی است درباره خاطره و ناپدید شدنِ آدم‌ها، مکان‌ها و هر چیز دیگری.

 «خانه نویسندگان» به کارگردانی «تاراس تومنِکو» محصول ۲۰۱۷ «اوکراین» با سوژه‌ای نزدیک به ادبیات ساخته شده است.

ماجرا از این قرارست که در سال ۱۹۳۰ با تایید استالین ساخت خانه «اسلووُ» به‌خصوص برای نویسندگان اوکراینی آغاز می‌شود. ۶۴ آپارتمان راحت با اتاق نهارخوری، اتاق آفتاب‌گیر و نیروهای خدماتی که در یک کلام بهشتی واقعی است برای خالقان آثار ادبی ساخته می‌شود، اما این بهشت با یک سیستم نظارتی ویژه و شبکه‌ای از ماموران به گونه‌ای طراحی شده که نویسندگان را تحت کنترل قرار دهد..

 «همدلی» به کارگردانی «آنا زامتسکا» محصول ۲۰۱۶ «لهستان» نیز سوژه‌ای خانوادگی را دنبال می‌کند.

اولا دختری چهارده ساله است که از پدر معلول، برادر مبتلا به اوتیسم و مادری مراقبت می‌کند که با آن‌ها زندگی نمی‌کند. او تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا دوباره خانواده‌اش را دور هم جمع کند.

 به نقل از ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ایران،سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین/حمل تا ۷ اردیبهشت/ثور ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.

م ح 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید